Swisha gåva

123 435 2480

Bankgiro

SEB: 5159-1121

Vigt sitt liv åt hemlösa pensionärer

Jeanette Höglund har vigt sitt liv åt att hjälpa hemlösa pensionärer och fattigpensionärer.
Nu är hon nominerad till Min lokala söderortshjälte i Farsta.

En oktoberkväll 2016 fick Farstabon Jeanette Höglund se en man leta efter tomburkar i en papperskorg vid T-Centralen. Det var sent på natten och mannen såg ledsen och sliten ut. Jeanette Höglund, som jobbade som ordningsvakt, gick fram till honom.

– Han berättade att han var hemlös. Han värld hade rasat när hans fru dog, och han miste hennes pension. Han hade inte råd att behålla lägenheten. Nu hade han varit hemlös i 2,5 år och sa att många pensionärer var i samma situation, berättar hon.

Jeanette Höglund blev berörd – och upprörd. I en livesändning på Facebook uppmanade hon människor att swisha pengar, för att hjälpa Stockholms hemlösa och utfattiga pensionärer. På några dagar kom 35 000 kronor in.

– Jag köpte skor, mat och kläder och åkte med en kompis till Centralen. 32 personer kom till vår bil. Vi delade ut det vi hade och bad om kramar som tack för hjälpen, säger hon.

Så föddes organisationen Vid din sida, som drivs med gåvor från enskilda personer och företag. I dag arbetar Jeanette Höglund heltid med den, och får lön genom en privat sponsor. Onsdags- och söndagskvällar öppnar hon och hennes volontärer sin lokal i city. Då kommer 30–50 äldre dit. De får kaffe, mat och kläder, blir klippta, får fotvård och plåstras om av sjukvårdspersonal. Hittills har man också hjälpt sju personer att få en bostad.

– De här människorna är otroligt utsatta. Det känns härligt att hjälpa dem, men det är skrämmande att det behövs, säger hon.

Under våren får Vid din sida nya lokaler med hjälp av Svenska Bostäder, någonstans i söderort. Då kan man hålla öppet fem dagar i veckan.

– Vi har fått ett tio-årskontrakt och ska få hjälp med renovering. Det är fantastiskt. Jag är så glad över att kunna göra skillnad för de här människorna. Det är mitt kall i livet, säger Jeanette Höglund.

VID DIN SIDA stockholm

Vid din Sida är en organisation som hjälper våra äldre hemlösa pensionärer samt fattigpensionärer.

Vi driver ett soppkök 2 dagar i vekcan där vi ger mat, värme, samtal och kärlek.

Behoven är stora med tanke på att de är äldre pensionärer. Kropparna är sköra och många utav dem är sjuka.

Per-Olof är en av de hemlösa pensionärerna som varhemlös i 9 år. Volontärer från Vid din sida har sett till att Per-Olof har fått ett hem.

 

Läs även

Vid din sida – Demonstration

Vid din sida – Demonstration

123 435 2480 Läs merLäs merSEB: 5159-1121facebookinstagramDet behövs handlingskraft nu, därför annordnade vi en demonstration samt en namninsamling för att göra våra högst tillsatta politiker uppmärksammade på ämnet gällande fattiga pensionärer och att det finns...

Guldhjulet 2019 – Vid din sida

Guldhjulet 2019 – Vid din sida

123 435 2480 Läs merSEB: 5159-1121facebookinstagram"Guldhjulet 2019 till Vid din sida"Föreningen Vid din sida vinner Guldhjulet 2019! Guldhjulet är en organisation som årligen delar ut pris till organsiationer som jobbar m ot diskriminering och förtryck. Årets...

Ingen pensionär ska behöva sova på parkbänk

Ingen pensionär ska behöva sova på parkbänk

1234352480Läs merLäs merSWEDBANK: 5159-1121facebookinstagram"Jeanette Höglund - Att sova sittandes på nattbussar och pendeltåg ska inte behöva vara hemlösa pensionärers vardag"En målgrupp som tidgiare inte har synts till, inte hörts eller märkts har fått rampljuset på...